mosse mietteitä näin talvensydämmellä

Selviytymistarinat ja arkiset kohellukset Itäautojen parissa

mosse mietteitä näin talvensydämmellä

ViestiKirjoittaja mahannus » 22.01.2013 18:04

Yhtäkkiä tuli mieleen että kesähän sieltä on taasen tulossa ja mossen riennot, tänä kesänä ois haaveissa päästä tekeen pikkusen pidempi lenkki.
Nuo mulla vaan kaikki mosset on ollut semmosia tulpan sotkijoita ettei niillä oo tohtinu kauas ajella, kaikissa ollut tuo venttiilinvarren kumien kautta öljynkans sotkemis probleema enkä vieläkään ole saanut aikaseksi kantta irrottaa, vai oisko niin että pidemmällä ajolla kuin näillä 5km lenkeillä se ei niin sotkis sen öljyn kans ja vois pidemmänkin huikosen vetästä...tiedä häntä kun ei ole tullut kokeiltua.
Toinen juttu mikä ollut mielessä että kun sais itäautoporukkaa kasaan pohjoisesta ja järjestettyä Oulunseudulle itäauto miitin.
-Matti
Avatar
mahannus
 
Viestit: 219
Liittynyt: 30.08.2005 6:37
Paikkakunta: Haukipudas

Re: mosse mietteitä näin talvensydämmellä

ViestiKirjoittaja mahannus » 22.01.2013 18:07

Niin ja te jotka käytätte facebookkia liittykääpä ryhmään Moskvitsh finland niin saa sitä kautta yhteyksiä.
-Matti
Avatar
mahannus
 
Viestit: 219
Liittynyt: 30.08.2005 6:37
Paikkakunta: Haukipudas

Re: mosse mietteitä näin talvensydämmellä

ViestiKirjoittaja jarkka65 » 01.02.2017 17:11

-Ikävin kansiremontti on ollut mossessa. Ensin on irtiotto, elikkäs vaihdelaatikontuki pitää irroittaa ja tunkata moottori suorempaan. En muista pitikö ottaa myös moottorin kumitkin irti että sai kannen pois. Sitten pakosarja ja imusarja irti, tangot pois ( en tiedä virallista nimeä),ja nokka-akseli, Venttiilien irroitus johon piti olla erikoispuristin tai mossen mäntä, koska siinä on kupumännät, tuplajousethan siinä on sai kiristää puristinta melkoisesti että sai jousien kiilat pois. Sitten vasta venttiili ohjurin kumit ja sitten sai venttiilit pois ja kansi koneistamoon. Kolmenapäivänä minä sitä laittelin. Yhden päivän tei kansipahviremonttia yhteen mosseen vaihtaessa, se oli helpponakki kun ei tarvinnut viedä sitä koneistukseen. Pakosarja irti kone suoraksi nokka-akselin ratas irti ja kansi pois. lohkon ja kannen puhdistus uusi pahvi paikalleen nokka-akselin ratas paikalleen jako kohdalleen ja kannen kiristys. Älkää kysykö siitä rattaasta, kun muistaisin sen niinkin että se jäi nokka-akseliin kiinne. Aikaa meni 4 tuntia ja auto kävi, en ehkä muista tarkalleen kun viimeisen koneen tein 1995.
Otinhan he venttiilit pois ja duunattua seetirnkaat ja venttiilit kuntoon, nutta tappelin niiden kanssa ja juuri siksi "hemi" kuvut teki kiusaa mutta oli mossen mäntiä räkkäköin niii sain että fai normi puristemillä venttiilillit ja hilppeet pois. mutta v.... hyvä kansi tuli. Kun ajoin jokkista niin tein yhteenn venttiliin ha otin 5mm pois ihan porakoneella, mutta keinuvivut men paskas ei kestänyt kierroksia. Parikertaa koitin säätää venttiilit aivan tikkiin, mutta ei perkele kestänyt, nyt siinä on nokalla 2.2 ooppelin kone ja pyttyjä on tullut. Pitäis olla sellaine tyyppi joka tietää mitä tehdä. että näin.
Viimeksi muokannut jarkka65 päivämäärä 14.12.2018 21:12, muokattu yhteensä 1 kerran
jarkka65
 
Viestit: 187
Liittynyt: 29.11.2005 22:40
Paikkakunta: anjalankoski

Re: mosse mietteitä näin talvensydämmellä

ViestiKirjoittaja idänihme » 04.02.2017 12:03

1300- moottorin kansi lähtee onneksi vähemmällä taistelulla, kun tilaa on konehuoneessa enemmän.
idänihme
 
Viestit: 577
Liittynyt: 14.02.2008 20:57
Paikkakunta: Nokia

Re: mosse mietteitä näin talvensydämmellä

ViestiKirjoittaja monseur mosse » 05.02.2017 10:54

Tosta kansiremonttihommasta tuli mieleen, kun mä tein omaan 1500 Mosseeni peltisarjat joskus 80-90 luvun taitteessa. Kansikin oli samassa yhteydessä irti ja muotoilin aukkoja ja kannestakin muistaakseni höylättiin koneistamossa aika siivu pois. Meininkinä oli siis ottaa mossesta "kaikki irti!!" :D
Mutta takas siihen peltisarjaan. Niistä tuli mallia 4-2-1 ja homma onnistui yli odotusten, kunnes huomasin, että ohjausta vasemmalle käännettäessä kääntövarren pahkena otti peltisarjaan kiinni kohdasta, jossa 2 putkea kulkivat rinnakkain ennen kuin yhdistyivät yhdeksi putkeksi! :evil: Ei muuta kun homma uusiksi ja mä muutin en putket kulkemaan aivan lohkon kyljessä päällekkäin. Tämä oli ainoa mahdollinen asema putkille, jotta kääntövarsi mahtui liikkumaan normaalisti. Seuraavaksi piti sitten ottaa vielä pakosarja pois maalausta varten ja kansikin tais olla vielä kasaamatta. Tässä kohtaa törmäsin seuraavaan ongelmaan, kun pakosarja ei mahtunutkaan enää irtoamaan kannesta. No, jollainlailla saatiin sarja ja kansi kammettua irti mutta takaisin asennus tapahtui siten, että kaveri laski kannen ns. "huulille" samalla kun itse kikkailin pakosarjaa paikoilleen. Konstruktiosta tuli siis semmonen, että ne piti asentaa saman aikaan. Jos laitto kannen ensin paikoilleen niin pakosarjaa ei saanu enää sinne väliin!!! :lol:
Kannen kokoamisvaiheessa tapahtui myös ikimuistoinen tilanne! Asensin venttilinjousia paikoilleen ja kansi oli tallin lattialla ja ite olin kontallani vieressä. Olin tehny tavallisesta puusepän puristimesta ventiilivingan, joka sitte jossain vaiheessa lipesi ja jousi ampui tallin kattoon hipaisten matkalla mun silmäkulmaan pienen vekin!!! En uskalla edes ajatella mitä vaurioita olis tullut jos toi jousi olis kajahtanu suoraan silmään!!! :cry:
No remontti tuli kuitenkin tehtyä ja Mosseenkin tuli tehoa lisää ihan kivasti! Myös koko pakoputkiston tein uusiksi ja kaasareita kokeiltiin montaa eri vaihtoehtoa. Paras tais loppupeleissä olla joku Ladan kaasutin. Huimin viritys oli tupla-Strömbergit jostain Volvosta tai Saabista. Niitä en kyllä ikinä saanu kunnolla toimimaan!
Mulla on tää kyseinen Mosse vielä tänä päivänä ihan samassa kuosissa, kun vajaa 30v sitten mutta on ollu viimeisen reilu 25vuotta varastossa. Tarkotus on se vielä joskus entisöidä, jota silmälläpitäen olen haalinut paljon uusia tekniikan osia, lamppuja, vilkkuja ja pisteosia. Annas kattoo koska aika olis kypsä siihen? :roll:

Kuva

Peltisarjatkin näky yhdessä kuvassa! :D Kokonaisuus on kyllä moottoritilassakin aika synkän näköinen! :( Peltisarjan muuten maalasin punaisella "kuumankesto" maalilla, joka paloi pois ensimmäisen kahden minuutin aikana! Näkyy laipoissa vielä olevan punaista vähän jäljellä. :D

Kuva

Hauska tarina liittyy tän Mossen hankintaankin. Kaveri tän jostain suulista bongasi ja osti itsellen. Mosse seisoi kuukausitolkulla kerrostaloalueen pihalla ja vähän väliä mä kyselin olisko mahdollista ostaa Mosse pois. Kaverin pitkäjänteinen pehmittäminen toi vihdoin tulosta, kun oltiin joku kerta jossain "baanalla" ja kaveri oli aivan pee-aa. Mulla oli rahaa päällä ja huomasin hetken tulleen ja kysyin onko Mosse myynnissä ja että rahat saa välittömästi käteen? Seuraavana päivänä tehtiin pikku kankkusessa luovarit!! :lol:
monseur mosse
 
Viestit: 225
Liittynyt: 09.07.2009 19:34
Paikkakunta: Uusikaupunki


Paluu Kokemuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron